محوطه مرغداری را چگونه ضدعفونی کنیم؟ در کشور ما به دلیل عدم توجه کافی به بحث اصلاح نژادی، راندمان تولید محصولات گوشتی و تخم حاصل از پرنده های مختلف به نسبت پایین می باشد. با توجه به بررسی های صورت گرفته امروزه تنها راه حل برای بالا بردن میزان تولید، مدیریت درست برای پایین آوردن هزینه‌ها و در عین حال بهره گیری از استراتژی مناسب برای افزایش سود و فروش است. پرورش انواع پرنده ها بدون شک تنها تحت تاثیر برخی فاکتورهای خاص انجام می شود. ضدعفونی سالن مرغداری یکی از مهم ترین همین فاکتورها است که در ادامه سایت جوجه کش به طور مفصل به بررسی آن خواهد پرداخت.

هر ماده یا ترکیبی که قادر باشد از ایجاد و رشد میکروب‌ها و دیگر عوامل ایجاد کننده بیماری ها همانند (ویروس‌ها، قارچ‌ها و انگل‌ها تک یاخته‌ای) در داخل یا روی سطح محیط جلوگیری کند، تحت عنوان ماده ضدعفونی کننده شناخته میشود. برای ضدعفونی سالن مرغداری نیز با توجه به حساسیت شرایط از برخی ترکیبات خاص بهره گیری می کنند. تمام مواد ضدعفونی کننده که در سالن پرورش طیور از آن بهره گیری می کنند، باید دارای شرایط زیر باشند:

  • قدرت بالا در پاکسازی
  • نایاب نبودن و قیمت مناسب
  • داشتن بوی مطلوب
  • سبب زنگ زدگی و واکنش وسایل سالن نشود.
  • ضرور و خطری برای انسان و پرنده ها نداشته باشد.
  • قابلیت نفوذ به درون شکاف ها و حفره ها

ضدعفونی مرغداری هاد

در نظر بگیرید که مواد ضدعفونی کننده تنها به منظور پاکسازی استفاده نمیشود، بلکه باید همه میکروارگانیسم‌ها را ریشه کن کند. از این رو هنگامی تاثیر بالایی خواهد داشت خواهد که سطح مورد نظر قبل از ضدعفونی کاملاً تمیز باشد. یعنی به عبارت دیگر مواد ضدعفونی فقط میکروب ها را از بین میبرد و برای تمیز کردن و برق انداختن محیط مورد استفاده قرار نمی گیرد. محوطه مرغداری را چگونه ضدعفونی کنیم؟ موادی که برای ضدعفونی در پرورش طیور بکار می‌رود، معمولاً به سه دسته تقسیم می‌شوند:

1_ ضدعفونی کننده های طبیعی : الف = مانند نور خورشید که دارای خاصیت فرابنفش است. ب = مانند سرما و برودت که البته نمی تواند میکروب ها را از بین ببرد ولی رشد آن ها را بسیار کند می کند و حتی به تعویق می اندازد.

2_ ضدعفونی کننده های فیزیکی : مانند حرارت که در دو حالت خشک « شعله افکن » و مرطوب « بخار حاصل از آب جوش » مورد استفاده قرار می گیرد. از روش خشک برای پاکسازی سطوح و از روش مرطوب به منظور تمیزکاری قفس، دانخوری، آبخوری و ابزار جوجه کشی استفاده می شود.

3_ ضدعفونی کننده های شیمیایی : این موارد به چند مورد مختلف تقسیم می شود که به وسیله یکی از ترکیبات فرمالدئید، ترکیبات چهارتائی آمونیوم، مواد فنلی، مواد یدی و کلریدی به وجود می آید.

ضدعفونی کردن مرغداری

چه عواملی شدت و تاثیرگذاری مواد ضدعفونی کننده را تعیین می کند؟

۱- غلظت ترکیب یا مواد : بدون شک میزان ضدعفونی کننده هر ترکیب به غلظت آن بستگی دارد. اصولاً محلول‌ها بی‌اثر یا ضعیف تر می‌باشند، از این رو توصیه های شرکت سازنده مواد را هنگام استفاده از مواد رعایت فرمایید.

۲- میزان حرارت : بدیهی است که بالا رفتن میزان حرارت باعث افزایش تاثیرگذاری ماده ضدعفونی کننده می‌باشد. به همین دلیل ایجاد حرارت مناسب باعث می شود که مواد ضدعفونی اثر مطلوب تری داشته باشند.

۳-  مدت زمان ماندن تریب در مکان یا سطح مورد نظر : هر چه ماده ضدعفونی روی سطح آلوده به مدت طولانی باقی بماند، اصولاً تاثیرگذاری  قوی تری خواهد داشت.

۴- شدت آلودگی محیط : با توجه به تست های صورت گرفته تاثیر مواد ضدعفونی در سطوح و مکان هایی که شدت آلودگی و کثیف بودن بالا باشد ضعیف تر خواهد بود. برای ضدعفونی سالن مرغداری باید محیط را ابتدا به خوبی تمیز کنید تا در فرایند ضدعفونی کردن بهترین نتیجه را به دست بیاورید.

فروشگاه اینترنتی جوجه کش ارائه دهنده ی انواع تخم نطفه دار طیور و تولید و عرضه کننده ی انواع دستگاه جوجه کشی با کیفیت عالی و ضمانت کالا. امکان ارسال به سراسر ایران