چرا جوجه ها دیر بیرون می آیند؟

کالیبراسیون اشتباه دستگاه جوجه کشی مهم ترین دلیل هچ دیرهنگام جوجه ها است، سایر عوامل تاثیرگذار شمارش نادرست روز و خطاهای شمارش روز، بی ربط است.

دما و رطوبت اتاق، رطوبت بالای دستگاه جوجه کشی، دمای پایین دستگاه جوجه کشی، باز و بسته شدن مداوم درب دستگاه جوجه کشی و غیره در زیر به طور کامل توضیح داده شده است.

 

 

لیست تخم نطفه دار پرندگان

1- مطمئن شوید که دستگاه جوجه کشی شما کالیبره شده است

بسیاری از افراد به کالیبراسیون سنسور جوجه کشی توجه نمی کنند، حتی افراد حرفه ای با چندین سال سابقه جوجه کشی گاهی اوقات به کالیبراسیون و سطح سنسور توجه نمی کنند.

با کالیبراسیون مجدد سنسور، جوجه ها در اوایل دوره جوجه کشی بعدی بیشتر از تخم بیرون می آیند.

2- روزشمار دستگاه را به درستی تنظیم کنید.

اگر دستگاه جوجه کشی شما روز شمار دارد حتما آن را درست تنظیم کنید و اگر روز جوجه کشی را به صورت دستی وارد کردید حتما روز را از صفر وارد کنید.

بسیاری از تازه کارها روز جوجه کشی را از عدد 1 شروع می کنند و پس از 24 ساعت انکوباسیون، روز 1 آغاز می شود.

بیشتر پرورش دهندگان دوست ندارند روز زایمان را یادداشت کنند، با یادداشت روز زایمان متوجه می شوید که آیا دستگاه کالیبره شده است و آیا زایمان زود است یا دیر.

3- دما و رطوبت اتاق جوجه کشی را کنترل کنید

دما و رطوبت نامنظم هچری ( جوجه کشی) نیز بر زمان جوجه کشی جوجه ها تأثیر می گذارد. اگر دستگاه جوجه کشی در محیط سرد یا مرطوب قرار گیرد، ممکن است دستگاه گرمای لازم را تامین نکند یا رطوبت را کاهش دهد و باعث دیر بیرون آمدن جوجه یا حتی مرگ در داخل تخم شود.

دمای مناسب برای محیط جوجه کشی بین ۲۳ الی ۲۷ درجه سانتی گراد و رطوبت مناسب بین ۴۵ الی ۵۵ درصد در نظر گرفته می شود. این دو مورد را حتما با استفاده از تجهیزات گرمایشی، سرمایشی و رطوبتی کنترل کنید.

4- از تنظیم رطوبت دستگاه جوجه کشی مطمئن شوید

اگر دستگاه جوجه کشی را کالیبره کرده اید و از مناسب بودن رطوبت محیط مطمئن هستید، سومین عاملی که در جوجه کشی دیرهنگام جوجه ها موثر است، رطوبت بالای دستگاه جوجه کشی است.

اگر از تخم های تازه بارور شده استفاده می کنید، رطوبت باید 10 تا 15 درصد کمتر از سطح استاندارد جوجه کشی باشد.

همچنین ضمن کنترل مداوم رطوبت اتاق جوجه کشی، از صحت رطوبت دستگاه جوجه کشی اطمینان حاصل کنید و برای جلوگیری از کاهش رطوبت، ظرف یا دستگاه رطوبت ساز را به طور مرتب پر کنید.

رطوبت بالا از تبخیر آب داخل تخم مرغ جلوگیری می کند و از انبساط بالشتک هوا جلوگیری می کند، بنابراین جوجه فضای کافی برای چرخاندن و وارد کردن تخم مرغ و همچنین هوای کافی برای تنفس و دریافت انرژی نخواهد داشت.

5- دمای دستگاه جوجه کشی را کنترل کنید

دمای پایین دستگاه جوجه کشی نیز می تواند باعث دیر بیرون آمدن جوجه ها شود. پس از اطمینان از نصب بودن دستگاه و مناسب بودن دمای محیط، دمای دستگاه را کنترل کرده و در صورت بالاتر بودن از مقدار پایدار معمولی، آن را کاهش داده و برعکس کنید.

6- درب دستگاه را زیاد باز نکنید

پس از انتقال تخم ها به هچری به هیچ عنوان درب دستگاه را باز نکنید و فقط وضعیت تخم ها و جوجه ها را پشت شیشه چک کنید. باز و بسته کردن مداوم درب باعث می شود گرما و رطوبت از داخل دستگاه خارج شود و پوسته تخم مرغ سفت شود. این اتفاق شکستن پوسته را برای جوجه دشوارتر می کند و باعث می شود جوجه دیر به دنیا بیاید یا در تخم بمیرد.

هر جوجه باید 24 ساعت پس از جوجه کشی در انکوباتور بماند. بنابراین لازم نیست هر جوجه بلافاصله پس از جوجه ریزی خارج شود. به عبارت دیگر بهتر است هر 24 ساعت یکبار درب دستگاه باز شود.

علت های دیر متولد شدن جوجه از تخم

خرید دستگاه جوجه کشی ارزان

تاخیر در جوجه کشی مرغ :

جوجه کشی مرغ در بسیاری از نژاد های آن در حدود ۲۱ روز می باشد. حداکثر انتظار ۳ تا ۵ روز ،یعنی حداکثر تا روز ۲۶ ام

تاخیر در جوجه کشی بوقلمون :

زمان استاندارد جوجه کشی بوقلمون، ۲۸ روز می باشد که به احتساب ۵ روز تاخیر تا روز ۳۳ میتوان صبر کرد.

تاخیر در جوجه کشی اردک :

جوجه کشی اردک نیز همچون بوقلمون ۲۸ روز می باشد که با تاخیر لحاظ شده حداکثر تا ۳۳ روزگی میتوان صبر کرد.

تاخیر در جوجه کشی غاز :

مدت زمان جوجه کشی غاز ۳۰ روز می باشد که به احتساب تاخیر میتوان تا روز ۳۵ ام صبر کرد.

مشکل بیرون آمدن جوجه از تخم

 

مشکل بیرون آمدن جوجه از تخم

از مشکلات خیلی رایج در جوجه درآوری، ناتوانی جوجه ها برای بیرون آمدن از تخم است. جوجه ها حتی با وجود سوراخ نمودن پوسته تخم  قادر نیستند از تخم خود خارج شوند. در نهایت می‌ میرند. دلیل دیر درآمدن جوجه  ها ،کمبود مواد مغذی در گله مادر، ژن های کشنده بیماری در گله مولد مادر، بالا بودن بخش باریک تخم نطفه دار در دوره ستر، تهویه ضعیف و چرخش نامناسب در 2 هفته اول جوجه کشی است.

 مشکلات بیرون آمدن جوجه ها در تخم نطفه دار کهنه و قدیمی بیشتر اتفاق می‌افتد. دقت  کنید بهترین زمان برای نگهداری از تخم ها بین 24 تا 48 ساعت است و نباید بیشتر از ۱۰ روز طول بکشد.

شرکت جوجه کش بزرگترین تولید کننده دستگاه های جوجه کشی صنعتی و خانگی در ایران می باشد.و بزرگترین عرضه کنننده تخم نطفه دار طیور و پرندگان زینتی می باشد.جهت خرید انواع تخم های نطفه دار و دستگاه های جوجه کشی خانگی و صنعتی با کارشناسان ما تماس بگیرید.