جوجه کشی خشک

روشی است که در آن معمولا تا روز 18 از جوجه کشی به مخزن دستگاه آب اضافه نخواهد شد و سطح رطوبت در دستگاه جوجه کشی چیزی حدود 30-15 درصد می باشد. در روز 18 برای افزایش میزان رطوبت به مقدار 60-65 درصد و راحت تر بیرون آمدن جوجه ها از تخم  به دستگاه جوجه کشی آب اضافه می شود.

در جوجه کشی معمولی(با آب)

قبل از شروع فرایند جوجه کشی به مخزن دستگاه جوجه کشی آب اضافه می شود و میزان رطوبت داخل دستگاه در18 روز اول حدود 40-50 درصد می باشد و بعد از 18 روز میزان رطوبت را به 60-65 درصد افزایش می دهند.

 

 

دستگاه جوجه کشی 72 تایی آژاکس

مراحل جوجه کشی خشک 

۱- تخم مرغ ها را با دقت انتخاب کنید

فقط از تخم هایی که از والدین سالم بدست آمده اند و دارای پوسته های با کیفیت هستند جوجه کشی کنید.

۲- تخم ها را نطفه سنجی کنید

تخم ها را قبل از قرار دادن در دستگاه جوجه کشی نطفه سنجی کرده و در صورت وجود هرگونه مشکل از آنها برای جوجه کشی استفاده نکنید.

۳- دستگاه جوجه کشی را آماده کنید

دستورالعمل های شرکت سازنده را برای  استریل کردن ماشین جوجه کشی رعایت کرده تا از ورود آلودگی ها به داخل تخم ها و آسیب آنها جلوگیری کنید و حتما دستگاه کالیبره شده باشد.

۴- میزان دما و رطوبت را در دستگاه جوجه کشی کنترل کنید

میزان دما و رطوبت در دستگاه های جوجه کشی باید ثابت باشند. کنترل این دو فاکتور در روش جوجه کشی خشک بسیار ضروری است. زیرا در این روش میزان رطوبت در دستگاه بسیار کم است پس افت دما هم سریع تر اتفاق می افتد و مرتبا باید کنترل شود.

۵- به چرخش تخم ها توجه داشته باشید

پس از شروع فرایند جوجه کشی خشک به چرخاندن تخم ها در طول این فرایند توجه کنید. زیرا عمل چرخش تخم ها برای رشد یکنواخت جوجه ها و عدم چسبیدن آنها به پوسته ی داخلی تخم ها ضروری است.

۶- تخم های آسیب دیده را جداسازی کنید

برای جلوگیری از آسیب سایر تخم ها می توانید با کندل کردن, تخم هایی که علائم رشدی از خود نشان نمی دهند را جداسازی کنید.

 

دستگاه های جوجه کش با کیفیت و مقرون به صرفه

 

۷- در روز ۱۸ از جوجه کشی میزان رطوبت را تنظیم کنید

در 18 روز اول از جوجه کشی در صورتی که رطوبت بین 15 تا 30 درصد ثابت باشد, آبی به مخزن دستگاه جوجه کشی اضافه نخواهد شد و بعد از 18روز باید میزان رطوبت را با اضافه کردن آب به مخزن دستگاه به 60-65 درصد افزایش دهید.

۸- در ۳ روز آخر تخم  ها شروع به ترک خوردن می کنند

در ۳ روز آخر از جوجه کشی ترک هایی را روی پوسته ی تخم ها مشاهده می کنید. در این حالت جوجه ها میخواهند از تخم ها خارج شوند. به هیچ عنوان در روند بیرون آمدن جوجه ها از تخم ها دخالت نکنید چون آنها باید خودشان این کار را انجام دهند تا ماهیچه ها و سیستم تنفسی خود را به درستی گسترش دهند.

۹- پس از ۲۴ ساعت جوجه ها را از دستگاه خارج کنید

پس از خروج جوجه ها از تخم اجازه دهید تا حداقل  ۲۴ ساعت در داخل دستگاه بمانند و خشک شوند. بعد آنها را از دستگاه خارج کنید.