در این مقاله میخواهیم به دوستان خود علت مرگ جنین حین جوجه کشی را توضیح دهیم تا کسانی که این مسئله برایشان جای سوال دارد به جواب خود برسند . قطعا برای هر پرورش دهنده ای مشاهده جوجه های مرده درون تخم بسیار ناخوشایند خواهد بود . فرض نمایید که دو الی سه هفته است که صبر کرده اید تا جوجه های سالم از دستگاه جوجه کشی تحویل بگیرید ولی متاسفانه در روز ۲۱ هنگام مراجعه به دستگاه برای اینکه وضعیت جوجه ها را بررسی نمایید ، با تخم هایی شکسته و جوجه هایی مرده رو به رو میشوید یا اینکه هنوز هیچ جوجه ای از تخم بیرون نیامده است و این مسئله کاملا شما را متعجب میکند و در پی یافتن علت مرگ جوجه ها درون تخم های نطفه دار خواهید بود

فروشگاه اینترنتی جوجه کش یکی از معتبرترین فروشگاه ها در زمینه ی فروش محصولات جوجه کشی , علت ها و راه حل های مورد نظر را خدمت شما عزیزان ارائه خواهیم داد .

 

مرگ جنین در داخل تخم نطفه دار

علل و عوامل مرگ جنین هنگام جوجه کشی

۱ آلوده بودن پوسته تخم های نطفه دار :

افرادی که تجربه کاری زیادی در زمینه جوجه کشی طیور مختلف را نداشته باشند ممکن است در ابتدای کار زیان هایی را متحمل شوند ، یکی از مهم ترین علل مرگ جنین، آلوده بودن پوسته تخم های نطفه دار می باشد . هر پرورش دهنده ی با تجربه ای می داند که تخم مرغ ها قبل از قرار داده شدن درون دستگاه باید ضد عفونی شوند . اما باید دقت کنید که از شستشوی تخم با آب ، مواد شوینده و حتی پارچه خیس خودداری نمایید زیرا موجب از بین رفتن غشای بیرونی محافظ تخم میشود و راه را برای نفوذ آلودگی ها به درون تخم باز می کند و با این کار بعد از گذشت چند روز شاهد مرگ نطفه های درون تخم خواهید بود . بنابراین توصیه می شود با یک پارچه تمیز و خشک تخم مورد نظرتان را تمیز کنید و داخل دستگاه قرار دهید.

۲ نا مناسب بودن رطوبت دستگاه جوجه کشی :

از روی نتایج به دست آمده به طریق تست و آزمایش صد ها دفعه جوجه کشی به این نتیجه رسیده ایم که رطوبت مناسب برای دوره ستر ۶۰ درصد و برای دوره هچر ۷۵ درصد می باشد ، بنابراین هر گونه تغییر در این میزان می تواند مرگ جوجه ها را به دنبال داشته باشد . البته این مقدار برای تخم مرغ پیشنهاد می شود برای جوجه کشی تخم سایر پرندگان مقدارهای گوناگونی وجود دارد که با مراجعه به جدول دما و رطوبت جوجه کشی از پرندگان مختلف می توانید مقدار مناسب هر کدام را به دست آورید .

۳  مناسب نبودن دمای دستگاه جوجه کشی :

مرگ جنین حین جوجه کشی

دما هم به اندازه رطوبت در رسیدن به یک فرایند جوجه کشی موفقیت آمیز تاثیر گذار می باشد ، اگر در طول فرایند جوجه کشی دستگاه دچار اخلال شده و یا برق شهری قطع شود ، طبیعتا دما به شدت کاهش خواهد یافت و در صورتی که دستگاه استاندارد نباشد و نتواند از هدر رفتن دما جلوگیری کند ، جنین های درون تخم نطفه دار به سرعت از بین خواهند رفت .

۴ قرار نگرفتن مناسب تخم ها درون شانه ها :

طرز قرار گرفتن تخم ها درون شانه های مخصوص به این صورت می باشد که قسمت پهن تخم باید رو به بالا باشد و قسمت تیز تخم باید رو به سمت پایین باشد تا به کیسه هوایی آسیب نرسد زیرا کسیه هوایی در قسمت پهن تخم نطفه دار قرار دارد . در صورت اشتباه قرار دادن تخم ها درون شانه ها ، جوجه های درون تخم به صورت ناخوداگاه اقدام به پاره کردن کیسه هوایی و تنفس اکسیژن درون کیسه خواهند کرد که در نتیجه به مرگ جوجه های درون تخم منجر میشود.

5-باز کردن درب دستگاه در زمان هچ

زمان هچ یک دوره 3 الی 5 روزه است و از حساسیت بالایی برخوردار است. در دوره  هچ جوجه برای شکستن تخم و خروج از آن تلاش میکند، به همین دلیل رطوبت را در این دوران افزایش میدهند تا پوسته تخم ها به اندازه کافی نرم و شکننده شود. اما اگر درب دستگاه را در زمان هچر باز و بسته کنید، رطوبت داخل آن به یکباره تخلیه می شود و مجددا پوسته تخم سفت و خشک می شود. در نتیجه تلاش های جوجه برای شکستن تخم بی فایده می ماند و در اثر ضعف در داخل تخم تلف میشود.

 

دیگر دلایل مرگ جنین درون تخم یا جوجه های تازه به دنیا آمده

۱- عیوب مادرزادی : اگر خروس و مرغ ارتباط خیلی نزدیکی به هم داشته و از یک نژاد باشند عیوب مادرزادی بوجود می آید و راندمان جوجه کشی به شدت کاهش می یابد.

۲- ناباروری تخم نطفه دار :  میتوان تخم مرغ های غیر بارور و بدون نطفه را در ۷ روزگی دوره جوجه کشی مشخص کرد. این تخم مرغ ها را باید از دستگاه جوجه کشی خارج کرد و در اینصورت منبع آلودگی به وسیله آنها بوجود نمی آید.

۳- بیماری های ارثی طیور : از دیگر دلایل کاهش راندمان جوجه دهی دستگاه جوجه کشی بیماری های ارثی مرغ و خروس ها می باشند که تخم های نطفه دار آنها به جوجه تبدیل نمیشوند. باید خون پرندگان مورد استفاده درجوجه کشی را به کمک دامپزشک تست کند تا اطمینان حاصل نماید که طیور عاری از بیماری های توارثی نظیر تیفوئید ماکیان می باشد.

۴- تکان خوردن شدید تخم های نطفه دار‌ : اگر به تخم های نطفه دار  در زمان حمل و نقل و یا نگهداری غیراصولی به آنها شوک شدید وارد شود به جوجه تبدیل نمی شوند.

۵- کمبود ویتامینی و مواد معدنی در والدین : جیره غذایی نامناسب والدین میتواند وضعیت های کمبود را در جوجه ها ایجاد کند.

۶- بهداشت‌ :  عدم رعایت بهداشت در دستگاه جوجه کشی موجب بوجود آمدن انواع میکروب ها و بیماری های مختلف خواهد گردید .

۷- تجربه کم کاربر از فرآیند جوجه کشی : قرار دادن صحیح و اصولی تخم های نطفه دار و چک کردن درجه حرارت تهویه و رطوبت دستگاه از مسائلی است که باید حتما مورد توجه قرار بگیرد.

 

شرکت جوجه کش بزرگترین تولید کننده دستگاه های جوجه کشی صنعتی و خانگی در ایران می باشد.و بزرگترین عرضه کنننده تخم نطفه دار طیور و پرندگان زینتی می باشد.جهت خرید انواع تخم های نطفه دار و دستگاه های جوجه کشی خانگی و صنعتی با کارشناسان ما تماس بگیرید.